ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σχολιάστε

1η Πλατφόρμα MĒTA- Τα έργα

 

Η 1η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών από τη MĒTA πραγματοποιείται στις 14 –17 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο ΠΟΛΗ (Φωκαίας 4, Βικτώρια).

Αναλυτικά θα παρουσιαστούν τα παρακάτω έργα

Κατερίνα Αρχοντάκη

Selana

Η κυκλική πορεία της Σελήνης αντικατοπτρίζει την κυκλική πορεία της φύσης. Το πλάσμα που αποκολλάται από τη στερεά επιφάνεια της Σελήνης φέρει και ακτινοβολεί τις ιδιότητες της και προβάλει και επιβάλει το αντίκτυπο της μεταβολής της.

Σύλληψη – Χορογραφία: Κατερίνα Αρχοντάκη  Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Σκουρλής   Σκηνικά: Ευθυμία Παπαγιαννοπούλου Ερμηνεύουν: Μυρτώ Χαριτάκη

01_ SELANA © Maria Toultsa

Μαρία Τούλτσα

 

Στάθης Δογάνης

Under Siege

Το έργο «Under Siege», εστιάζει στη βάναυση κατάλυση των ανθρώπινων αξιών μέσω μιας απότομης αλλαγής και στη κατάλυσης του βασικότερου ανθρώπινου δικαιώματος, της ελευθερίας. Όταν καταλυθεί η ελευθερία, και όταν αδυνατούν οι πνευματικές αντιστάσεις, οδηγούμαστε στη κατάρρευση και τη διάλυση. Από εκείνη τη στιγμή και ως το τέλος, ο άνθρωπος προσπαθεί να ξαναβρεί τις αξίες του μέσω του αδιάκοπου αγώνα αλλά κυρίως μέσω της ψυχικής και πνευματικής ελευθερίας.

 Σύλληψη & Χορογραφία: Στάθης Δογάνης Μουσική σύνθεση: Χρήστος Σακελλαρίδης Σκηνικά: Μαρίζα Σουλιώτη Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Adrian Kolaritz

02_ UNDER SIEGE © Manos Kalafatelis.JPG

Mάνος Καλαφατέλης

 

Ντένης Αλαμάνος / Δανάη Δημητριάδη

Uncia

Βασισμένο στην μελέτη της κίνησης των αιλουροειδών, το έργο «Uncia» εμπνέεται από την Genus Uncia, την σπάνια λεοπάρδαλη του χιονιού, με την καθηλωτική ήρεμη δύναμή της. Μέσα από την εικόνα της μεταμόρφωσης, προσεγγίζεται το μυστήριο και το δέος της αλλαγής. Δύο σώματα γίνονται ένα και δίνουν μορφή σε ένα πλάσμα με ποικίλες δυνατότητες.

Σύλληψη & Χορογραφία: Ντένης Αλαμάνος, Δανάη Δημητριάδη Μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνος Σκουρλής Σχεδιάστρια φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου Ερμηνεία: Ντένης Αλαμάνος, Δανάη Δημητριάδη

03_ UNCIA © Manos Kalafatelis_ 01

Μάνος Καλαφατέλης

 

Μυρτώ Δελημιχάλη

Hours

Εξωτερικός και εσωτερικός χρόνος. Ο πρώτος σταθερός και αμείλικτος, ο δεύτερος άνισος και αναπάντεχος. Ο κυκλικός και ο γραμμικός χρόνος επηρεάζονται από τις δομές μιας κοινωνίας που δεν βρίσκει χρόνο για τους ανθρώπους της. Ανάμνηση, προσμονή, επιμονή, νοσταλγία και εγκαρτέρηση αναμειγνύονται στα σώματα των ανθρώπων που χρόνο με το χρόνο γερνούν. Η ιστορία και τα ερείπια της επιβεβαιώνουν την απαρέγκλιτη πορεία προς τη φθορά.

Σύλληψη – Χορογραφία: Μυρτώ Δελημιχάλη Μουσική σύνθεση: Βαγγέλης Σαρρηγιάννης Σκηνικά: Δαφνη Μοναστηριώτη Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Κατσού, Νατάσα Πανδερμαλή

04_ HOURS © Manos Kalafatelis

Μάνος Καλαφατέλης

Δημήτρης Κουτσούμπας

Μy Sad Self

Ένας άνδρας αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις του και τον απολογισμό μια ζωής, μέσα στον φθαρμένο κόσμο που ζει. Μέσα από συνθήματα του Μάη του ’68 και κείμενα όπως το ποίημα «Ο θλιμμένος μου εαυτός» του Άλεν Γκίνσμπεργκ , μτφρ. Γ.Λειβαδάς, επιδιώκεται ο συνδυασμός διαφορετικών προσεγγίσεων τόσο δημιουργικών όσο και σύνθεσης.

Σύλληψη – Χορογραφία: Δημήτρης Κουτσούμπας Συνδημιουργία: Κατερίνα Λάττα, Άρης Παπαδόπουλος Ερμηνεία: Άρης Παπαδόπουλος

05_ MY SAD SELF © Maria Toultsa

Μαρία Τούλτσα

 

 ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ

Φώκαιας 4 & Αριστοτέλους 87, Αθήνα Τηλ: 211 18 28 900

http://www.politheatro.gr/
https://www.facebook.com/POLHtheatro

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s