Είδαμε
Σχολιάστε

Ο «Ανύπαρκτος Ιππότης» εμψυχώνει τα παιδιά και δείχνει τη δύναμη της θέλησης.

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια παράσταση!

Μα, αυτή η παράσταση δεν ήταν σαν όλες τις άλλες, έμοιαζε με όνειρο που ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μου με σάρκα και οστά, θαρρείς και ήμουν μέρος του, σαν όνειρο μιας άλλης εποχής, μιας εποχής με θαρραλέους ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα σπαθιά, άλογα, περιπέτειες και μουσική… πολλή μουσική! Νιώθω τυχερή που βρέθηκα εκεί να απολαύσω μία καθ’ όλα εξαιρετική παράσταση που φέρει τον τίτλο  «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης».

 Ένα μίνιμαλ σκηνικό σε παραλληλόγραμμο σχήμα δίνει βάθος στο οπτικό πεδίο του θεατή, ενώ το στοιχείο του ξύλου που επικρατεί, σε συνδυασμό με τον φυσικό βράχο που υπάρχει στη σκηνή του Skrow theater, αφήνει την αίσθηση ενός φυσικού τόπου. Σπαθιά, ασπίδες, άλογα, λουλούδια που μεταμορφώνονται σε αστέρια και ύστερα σε πλάσματα του βυθού, είναι μερικά από τα σκηνικά αντικείμενα που συμβάλλουν στην εξέλιξη της δράσης και είναι όλα από ξύλο. H πολλαπλή χρήση των αντικειμένων και η μινιμαλιστική τους όψη διεγείρουν τη φαντασία και εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητα τους. Τα κοστούμια των ηρώων ακολουθούν την απλότητα του συνόλου, ενώ τα σημεία όψης κάνουν τη διαφορά και προσδίδουν χαρακτήρα στους ρόλους. Το στέμμα του βασιλιά με τις χρυσές λεπτομέρειες, η λευκή περικεφαλαία του ανύπαρκτου ιππότη και ένα καπέλο αρλεκίνου για τον οργανοπαίκτη – διασκεδαστή, που συνόδευε καθ’ όλη τη διάρκεια την παράσταση με ζωντανή μουσική. Στη ροή του έργου έρχεται να δώσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα η μουσική επί σκηνής… κιθάρα, τύμπανο, αρμόνιο, ντέφι, πληθώρα από κρουστά, πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα, δίνουν στη δράση ρυθμό και ζωντάνια, ενώ κρατούν το κοινό σε μια συνεχή εγρήγορση.

 Ο ανύπαρκτος ιππότης, ντυμένος στα λευκά αποδεικνύει στο κοινό ότι είναι στ’ αλήθεια ανύπαρκτος. Εντυπωσιακή η τεχνική του black light την στιγμή εκείνη καθώς βγάζει για λίγο την περικεφαλαία του. Μία ευρηματική σκηνοθεσία ( Βάσια Ατταριάν) που απογειώνουν οι ερμηνείες των ηθοποιών, Ρωμανού Καλοκύρη, Προμηθέα Nerattini Δοκιμάκη,  Μυρτώς  Μακρίδη, Ιωάννας Ραμπαούνη, Μαρίας Φιλίνη… κίνηση, έκφραση, λόγος, τραγούδι, όλα εξαιρετικά σε μια αρμονία που εύκολα σε συνεπαίρνει και σε ταξιδεύει, ακόμα και σήμερα όπως ακριβώς και σε παλαιότερες εποχές, μυθικές, τότε που υπήρχαν ακόμα ιππότες, ικανοί και θαρραλέοι να πολεμήσουν και να διεκδικήσουν για καλό σκοπό… γιατί η δύναμη την θέλησης όλα τα μπορεί!

Ο «Ανύπαρκτος Ιππότης» είναι μια παράσταση που εμπνέει! Μικρά ερεθίσματα μαγείας και παραμυθιού διεγείρουν την παιδική φαντασία και περνούν όμορφα και αληθινά μηνύματα στους μικρούς θεατές. Ο ανύπαρκτος ιππότης υπάρχει και βρίσκεται στον καθένα από εμάς, αρκεί εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε και να θελήσουμε, έστω για λίγο να τον γνωρίσουμε… αξίζει και με το παραπάνω!

Κείμενο/Ειρήνη Μαύρου

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s