Συνεντεύξεις
Σχολιάστε

Συνέντευξη με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, σκηνοθέτη και συν-δημιουργό του Jeronimo Space.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γνωστός για το χιούμορ του και την κωμική του έκφανση και έκφραση στα καλλιτεχνικά δρώμενα σκηνοθετεί την sci-fi κωμωδία «JERONIMO SPACE:το κυνήγι των Σούσι»  στο θέατρο Άβατον. Ο ίδιος μαζί με τον συνοδοιπόρο του Ζήση Ρούμπο δημιούργησαν μία θεατρική κωμωδία με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας έχοντας έντονη επιθυμία κανένας θεατής να μην φύγει αλώβητος από τα γέλια.

Η Duduka συνάντησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο σε γειτονικό γαλαξία και απέσπασε πληροφορίες για το έργο, τη σχέση του με τον Ζήση Ρούμπο και by the way τη σκηνοθετική του δουλειά.

duduka_theater_yiorgos-03

 

Θα μπορούσατε να μας συστήσετε στον ήρωα και πρωταγωνιστή Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνη; Δώστε μας κάποια βασικά χαρακτηριστικά του.

Ο Τζερόνιμο είναι ένας άντρας σε mid-life crisis. Έχει παραιτηθεί από τα πάντα, έχει αποδεχτεί τη μετριότητά του αλλά, την ίδια στιγμή, παθαίνει κάποιες αδικαιολόγητες εκλάμψεις μεγαλείου. Μάλλον επειδή κατάγεται από κάποιους Έλληνες – ανδροειδή που σώθηκαν από το Μεγάλο Αφανισμό της Γης το 3000 μ.Χ. Μοναδικός του φίλος είναι ο Τικ, ένα wearable ρομπότ βοηθός.

 

Η υπόθεση μέχρι τώρα μας αποκαλύπτει ότι ο εν λόγω κεφαλοκυνηγός του διαστήματος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ένα φόνο. Τι είναι οι/τα Σούσι και γιατί τα κυνηγάτε;

Οι Σούσι είναι μια διαστρική φυλή θρησκευόμενων νίντζα ασασίνων (ουάου!) κορυφαίος των οποίων είναι ο Ιεράρχης, ένα πλάσμα με μαγικές ικανότητες και πολλά προβλήματα αυτοεκτίμησης.

==SPOILER ALERT==

Το κυνήγι των Σούσι  και συγκεκριμένα μιας Σούσι Νίντζα Ιέρειας γίνεται σκοπός όλων των κυνηγών κεφαλών όταν διαφαίνεται πως ίσως αυτή έχει κάνει το φόνο.

dudukatheater_jeronimospace03

 

Η ιδέα της science fiction κωμωδίας μαθαίνουμε ότι προέκυψε από το δίδυμο Αγγελόπουλος-Ρούμπος. Μετά την συνεχή συνεργασίας σας και στο παρελθόν, θα υποστηρίζατε ότι υπάρχει κάποια μεταξύ σας έμπνευση, ταίριασμα, διαπλανητική ορμή  που παράγει υλικό; 

Φυσικά και υπάρχει. Εγώ είμαι ένας φιλόσοφος της τέχνης, ένας αναλυτικός νους με τεράστιες γνώσεις για όλα τα θέματα κι ο Ζήσης ένας τύπος που για κάποιο παράδοξο λόγο μπορεί να γεννάει πάνω από είκοσι αστεία το λεπτό αλλά τόσο άσχετος ώστε νομίζει ότι η συνθήκη των Βερσαλλιών έγινε ανάμεσα σε αντιμαχόμενους ανθοκόμους. Μισούμε θανάσιμα ο ένας τον άλλον και ο καλλιτεχνικός γάμος ήταν κάποια λύση δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται ο πραγματικός.

Το sci-fi μας αρέσει πολύ. Πάρα πολύ. Βλέπουμε ταινίες και σειρές, έχουμε κοινές αναφορές, είμαστε αντίθετοι σε κάθε διαμάχη τύπου “Captain America vs Ironman” ή “Batman vs Superman” αλλά γουστάρουμε κι οι δύο τον Han Solo και τη θεά Princess Leia με τις κοτσίδες την – θιοσχωρέστην.

 

Θέατρο και επιστημονική φαντασία είναι εύκολο να ταιριάξουν; Τι δυσκολίες μπορεί να έχει μία παράσταση επιστημονικής φαντασίας που δεν τις είχατε σκεφτεί;

Η βασική δυσκολία ήταν ότι δε χωράει το Enterprise στο θέατρο Άβατον, επομένως έπρεπε να βρούμε άλλους τρόπους να δείξουμε τα ρομπότ – πλοηγούς, τα αφιλόξενα περιβάλλοντα των πλανητών, αλλά και πιο σημαντικά θέματα όπως τη γλωσσική ποικιλομορφία του σύμπαντος, τη διαγαλαξιακή φορολόγηση και το σεξ μεταξύ διαφορετικών συμπαντικών πλασμάτων.

 

Θα μπορούσατε να περιγράψετε κάποια στοιχεία της σκηνοθετικής σας καθοδήγησης;

Δύο δουλειές έκανα στη διάρκεια της σκηνοθεσίας: μια εύκολη και μια δύσκολη.

Η εύκολη ήταν να βρω τους αφηγηματικούς άξονες του έργου, να ανακαλύψω κάποια κρυμμένα νοήματα (τα οποία κατά λάθος, προφανώς, είχαν μπει σε αυτόν τον καταιγισμό αστείων), να ξενερώσω τους ηθοποιούς εξηγώντας τους πράγματα για τους χαρακτήρες και να διαλέξω τα καλύτερα από όσα υπέροχα πράγματα έκαναν οι ηθοποιοί στις πρόβες.

Η δύσκολη δουλειά ήταν να βγάζω πρόγραμμα προβών που να βολεύει τις τέσσερις παραστάσεις που παίζει η Σωσώ και την πρωινή της δουλειά, να μην συμπίπτει με τα γυρίσματα των Συμμαθητών που βρίσκεται η Ναταλία, να λαμβάνει υπόψιν τα σταντ-απ και τα πατρικά καθήκοντα του μωρομπαμπά Ζήση και να προλαβαίνω να πάρω και την κόρη μου από τον παιδικό σταθμό.

 

O Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης συνδέεται όπως μας δηλώνετε με δύο γυναίκες. Υπάρχει έρωτας στο διάστημα κι αν ναι σε τι διαφέρει από τον επίγειο;

Το έργο διαδραματίζεται μερικούς αιώνες πιο μετά από σήμερα, συνεπώς, ο έρωτας είναι εντελώς διαφορετικός (not!). η βασική διαφορά είναι πως οι σχέσεις είναι όχι μόνο διαφυλετικές αλλά και διαπλασματικές και πως μπορεί να τύχει να κάνεις σεξ με κάποιο άλλο πλάσμα χωρίς να είσαι σίγουρος ότι το έκανες.

dudukatheater_jeronimo

Θα μπορούσε κάποιος που δεν κατέχει κινηματογραφική γνώση ταινιών επιστημονικής φαντασίας να παρακολουθήσει την ιστορία του Τζερόνιμο;

Προφανώς και θα μπορούσε. Ο μέσος θεατής ξέρει ήδη πολύ περισσότερα για το sci-fi από όσα ξέρουν η Σωσώ κι η Ναταλία μαζί. Να σας πω μόνο ότι στο έργο υπάρχει μια αναφορά στο Babylon 5 και η Σωσώ πριν λίγες μέρες μας αποκάλυψε ότι δεν ξέρει τι είναι αυτό.

Όντως, το έργο είναι μια κωμωδία που βασίζεται στις σχέσεις και τους χαρακτήρες. Η παρωδία και οι αναφορές στο sci-fi είναι το έξτρα στοιχείο, το bonus, για το κοινό που αγαπάει την επιστημονική φαντασία όπως ο Ζήσης κι εγώ.

 

Τι προσδοκάτε από το Αθηναϊκό κοινό που θα δει για πρώτη φορά στο θέατρο μια διαστημική κωμωδία ; 

Να γελάσει πολύ. Προσδοκώ ένας θεατής να πέσει από την καρέκλα του από τα γέλια κι ένας άλλος να λιποθυμήσει. Προσδοκούμε μια έγκυος που θα δει την παράσταση να βαφτίσει το μωρό της Τζερόνιμο Τζούνιορ. Και προσδοκώ να ανταποκριθεί η παράσταση στις προσδοκίες του κοινού, να αγαπηθεί και να πάρουμε όση φόρα χρειάζεται για να βγάλουμε σύντομα και το sequel.

 

Αν ερχόταν στην παράσταση κάποιος παραγωγός από το εξωτερικό και σας έκανε πρόταση να μεταφερθεί το Jeronimo Space στην μικρή ή μεγάλη οθόνη, τι θα αλλάζατε;

Είσαστε τρελοί;;;; Θα αλλάζαμε ό,τι ζητούσε ο παραγωγός!

Please Mr or Mrs Foreign Producer take us to your country and exploit us. Our play is extremely versatile and can include anything you ask. Thank you in advance. Live long and prosper.

duduka_jer_banner_120x100-copy

Συνέντευξη Άννα Κάντα

Ημέρες και ώρες Παράστασης: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 (έως και 25 Μαρτίου)

Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 – Κεραμεικός // Τηλ. 2103412689 /

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s