Νέα
Σχόλια 10

Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες δίνουν προσκλήσεις στους αναγνώστες της Duduka.

 

Κανείς δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ενδιαφέρον ενός τέτοιου έργου και κανείς να μην τολμήσει να πει ότι δεν τον αφορά. Εύκολοι στόχοι υπάρχουν πάντα στην κοινωνία και συμπεριφορές εκτόνωσης πολλές. Όλοι υπήρξαμε έφηβοι και αρκετοί μεταμφιέστηκαν σε γονείς λίγα χρόνια αργότερα, κάποιοι σε εργοδότες, σε εκπαιδευτικοί, άλλοι σε σύντροφοί ή πολιτικοί αρχηγοί.  Ποιος πήρε όμως την θέση του βασανιστή και ποιος του θύματος ..ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει.

Δεν συνηθίζουμε να επιβάλουμε παραστάσεις αλλά κάποιες φορές χρειάζεται. Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες αφορούν ένα στρατιωτικό οικοτροφείο της Αυστροουγγαρίας όσο αφορούν και την ελληνική κοινωνία. Οι νεαροί οικότροφοι θα “συλλάβουν” τον συμμαθητή τους να κλέβει. Δεν θα τον παραδώσουν όμως για να τιμωρηθεί αλλά, αντίθετα, θα βρουν την ευκαιρία να τον “χρησιμοποιήσουν ως όργανο” ξεσπώντας πάνω του -σχεδόν-ασυνείδητα όλη τους την καταπιεσμένη ορμή και σεξουαλικότητα. Το έργο του Μούζιλ  στο θέατρο Πόρτα περιγράφει με ακρίβεια τις δικτατορίες του εικοστού αιώνα. Παράλληλα αποτελεί μια θαυμάσια ανάλυση της εφηβείας, καθώς βασίζεται σε αληθινά γεγονότα (που έζησε ο ίδιος ο συγγραφέας).

“…δε θα πω “κρίμα το παιδί” ό,τι και να γίνει. Ακόμα κι αν τον καταγγείλουμε, αν τον πλακώσουμε στο ξύλο ή αν έτσι για το κέφι μας τον βασανίσουμε μέχρι θανάτου, δε θα το πω. Γιατί δε μπορώ να φανταστώ, ότι ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να έχει κάποια σημασία στο θαυμαστό μηχανισμό του κόσμου… ”

Δεν είναι τυχαίο ότι απέσπασε  βραβεία σκηνοθεσίας και Queer Theatre Award για την καλύτερη παράσταση. Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες επιστρέφουν για 3η χρονιά για λίγες ακόμα μέρες και εσείς έχετε την μοναδική ευκαιρία να την δείτε με free entrance.  Αν μπορούσαμε να σας αναγκάσουμε θα το κάναμε αλλά διαλέξαμε να σας παροτρύνουμε εξασφαλίζοντας  δωρεάν είσοδο  

Αφήστε το σχόλιο σας κάτω από το άρθρο

και κερδίστε μία

διπλή πρόσκληση

για αυτή την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου  στις 21:15

Διάρκεια: 80 λεπτά

Θέατρο Πόρτα

Μεσογείων 59
115 26, Αθήνα
τηλ.: 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

Τέρλες 2

Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες

Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Σκηνοθεσία -Διασκευή
: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Ρίζου, Ναζίκ Αϊδινιάν
Σκηνικά-κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Επιμέλεια κίνησης: Ρομάννα Λόμπατς
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Με τους:  Διαμαντή Αδαμαντίδη, Βασίλη Σαφό, Γρηγόρη Μπαλλά, Μπλερίμ Δαμπιράι

 

 

10 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s