Χορεύουμε στο DanceVacuum με Scratch Performance!

Τρεις χορευτές εξερευνούν τα όρια τους μέσα από επαναλαμβανόμενα κινησιολογικά μοτίβα, παγιδευμένοι σε μια κατάσταση υπαρξιακού αυτοεγκλεισμού. Πρόκειται για  μία μορφή community dance με παράλληλη προβολή βίντεο στην οποία συμπράττουν ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές διαφορετικών εθνοτήτων.

scratch_1

Η παράσταση είναι μια πειραματική έρευνα πάνω σε υπαρξιακά ζητήματα και εξελίχθηκε εκκινώντας από προσωπικά βιώματα των χορευτών – performers οι οποίοι μέσω της δυναμικής της συμμετοχικής εμπειρίας προσπάθησαν με την καθοδήγηση της χορογράφου Βίκυς Βασιλοπούλου να αναδιοργανώσουν δομικά στοιχεία της ταυτότητας τους.

Η χορογραφία βασίστηκε στην ψυχική διεργασία των χορευτών σε πραγματικό χώρο και χρόνο – κατά τη διάρκεια των προβών, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη ενός πλαισίου μιας νέας συλλογικής πραγματικότητας μέσω της δημιουργικής αλληλεπίδρασης της κίνησης και των νέων μέσων.

scratch_2

 

Συντελεστές:

Ιδέα & Χορογραφία: Βίκυ Βασιλοπούλου

Χορεύουν: Chris G, Χριστίνα Καϊάφα, Tapha Diaw

Σύγχρονη Μουσική: Στέλιος Γαννουλάκης
Camera: Αλίκη Σούμα

Φωτισμοί – Montage: Πάνος Λάμπης

 

Βίκυ Βασιλοπούλου

Η Βίκυ Βασιλοπούλου είναι χορογράφος και εμψυχώτρια κίνησης. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το επαγγελματικό δίπλωμα διδασκαλίας χορού ISTD. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια σύγχρονου χορού, χορεολογίας, αυτοσχεδιασμού, χοροθεραπείας καθώς και το πρόγραμμα Body Mind Centering – Somatics σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τη χορογράφο Μαρία Αγγέλου και έλαβε μέρος σε τρεις παραστάσεις της. Έχει χορογραφήσει από το 2010 τρεις performances “Game Over”, “Dance Banoptikon” και “Scratch” οι οποίες προέκυψαν ύστερα από έρευνα και συνεργασία με χορευτές από διαφορετικές κουλτούρες μέσα από το πρίσμα της ανταλλαγής και του community dance. Το 2012 ίδρυσε το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum, με κύριο σκοπό να δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανθρώπων με κοινό σημείο αναφοράς την τέχνη του χορού και τη διάδοση του σύγχρονου, δημιουργικού χορού σε ενήλικες και παιδιά μέσα από σεμινάρια, μαθήματα και παραστάσεις.

scratch_3

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Παρασκευή 16/12, Σάββατο 17/12 στις 22:00

Διάρκεια: 50 λεπτά

Πληροφορίες-Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974924991

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

DanceVacuum – Centre of Performing Arts

Διογένους 42, Χαλάνδρι

www.dancevacuum.gr

www.facebook.com/dancevacuum